Hier ben ik

Holistisch arts. Auteur. Yogi. Reiki Master. Mama.

Meer dan 10000 patiënten. 25 jaar geneeskunst. 3 boeken...en tal van verhalen.

Het leven heeft me gevoed. Op alle vlakken.

Vandaag is het mijn levensmissie om mensen liefdevol te begeleiden naar duurzaam herstel, heling, welzijn, zelfzorg en zingeving. 

De (8) fundamenten van mijn visie als holistische arts

Als klassiek geschoold arts, verruimde ik in de voorbij 25 jaar mijn visie op welzijn en heling. Geïnspireerd door al mijn patiënten, volgde ik ontelbare cursussen, congressen en workshops en verdiepte me door verdere zelfstudie in holistische geneeskunde. Vandaag zet ik mijn expertise, ervaring en energie in om mensen hoop, handvaten en opnieuw richting te geven in hun zoektocht naar meer levenskwaliteit.

HolistischE benadering
We kijken samen naar  jou als een geheel en niet als de som van jouw aandoeningen of problemen. Hierdoor stellen we jou als individu centraal.  
1
Multidisciplinair
Als arts bekijk ik alle factoren van jouw leven die van invloed zijn op jouw herstel en kan ik putten uit een waaier van  traditionele en/of complementaire therapeutische disciplines om je welzijn te bevorderen.
2
Individuele zorg
We bespreken individuele interventies die passen bij jouw behoeften (biopunctuur, neuraaltherapie, reiki, etc.) en hun veilige en efficiënte implementatie in jouw programma.
3
Groepszorg
Groepsdynamiek kan nuttig zijn voor perspectiefverruiming en kadering van de realiteit. Dit kan worden bereikt via yoga-sessies (live & online), residentiële retreats of masterclasses.
4
Inzichten verkrijgen
Ik wil voor elkeen verschillende opties aanbieden om inzicht te krijgen; Van inclusief 1-op-1 consulten, retreats, yoga-sessies, boeken tot de gratis meditaties van ons "Nog-9-minuten" collectief.
5
Focus op duurzaam herstel
Mijn doel is jouw cyclus van hoop en teleurstelling te doorbreken door me te richten op jouw lange termijn welzijn. Residentiële retreats bieden de ideale mix van individuele en groepsdynamiek voor duurzaam herstel.
6
Jij bent het medicijn
Het lichaam signaleert via ziekte wanneer er meer welzijn nodig is. Als holistisch arts help ik je om inzicht te krijgen en te weten wat je kunt doen om controle te krijgen over je herstel en welzijn.
7
Bewust-zijn en integratie
Mijn doel is om welzijn en herstel in jouw dagelijks leven te integreren, waarbij jouw essentie vertegenwoordigd is in elke keuze die je maakt.
8

In 1998 veranderde mijn leven na een auto-ongeluk

Kort na het afronden van mijn medische opleiding, dat cruciale moment staat nog steeds helder in mijngeheugen: de schok, de pijn, de verwarring.

Het leidde me naar een nieuwe vormvan geneeskunde en uiteindelijk naar herstel.

Persoonlijke strijden

Later, in mijn persoonlijke leven, ervoer ik een andere soort confrontatie. Ondanks de vreugde van het krijgen van een IVF-kind, onderging mijn relatie moeilijke tijden door een gebrek aan balans tussen werk en gezin. Mijn strijd ging niet alleen over externe omstandigheden, maar vooral over mijn innerlijke strijd. Dit resulteerde in een burn-out in 2015, maar bracht ook yoga in mijn leven.

De weg naar herstel was vol uitdagingen

Nu begrijpik dat groei geen recht pad is

Door momenten van stilte, zoals vipassana retraites en meditatie, ben ik mij bewuster geworden van diepgewortelde overtuigingen. Het leren loslaten van emoties en het groeiende vertrouwen in mijn eigen waarde is niet louter een doel op zich. Het is een ontdekkingstocht naar wie je in je diepste kern echt bent.

Tijdens een samenwerkingsproject met Evi Hanssen en Hilde de Baerdemaeker om meditaties te bieden tijdens de pandemie, realiseerde ik me dat zelfzorg nog steeds een uitdaging voor me was.

Door meditatie en vele uren introspectie heb ik mijn innerlijke kracht herontdekt en geleerd dat ware groei een voortdurende reis is naar zelfliefde en zelfzorg.

Ik wil je meenemen op deze fascinerende reis!

Samen ontdekken we jouw persoonlijke patronen en leren we hoe essentieel zelfzorg en zelfliefde zijn.

Want de kern van elke relatie begint bij liefde voor jezelf.

Jouw herstel start hier.

Voel wat het beste bij je past