Inzetten op  duurzaam herstel en welzijn

De weg naar een ‘andere’ en nieuwere, holistische geneeskunde is niet altijd evident, maar wel noodzakelijk. Ik maak al jaren de shift van curatieve naar preventieve geneeskunde. Immers, is het niet waardevoller om te zorgen dat je niet ziek wordt of liever: gezond blijft, in plaats van je te laten behandelen als je ziek bént?

Ik wens in eerste instantie mensen handvaten aan te reiken om hun zelfredzaamheid te stimuleren. Als je maar voldoende inzichten krijgt, dan kan je zélf veel veranderen. En dat lukt soms beter als een ander je eens bekijkt, je écht ziet en hoort. Zelf zit je vaak te dicht met je neus op de feiten.

Check beschikbaarheden
Check beschikbaarheden

Vaak gestelde vragen

Wat je dient te weten voor je een consult overweegt.

Hoe bereid ik me voor op mijn eerste live of online consult ?
add
Een consult (live of on-line) bestaat erin dat je als patient je verhaal deelt en je struggles en vragen. Je kan voorafgaand aan het consult documenten verzamelen die nuttig kunnen zijn: bv RX of scans, bloedanalyses, protocols, klassieke medicatie die je voorgeschreven werd door je huisarts, voedingssupplementen en andere belangrijke verslagen. Wat jij belangrijk vindt, deel je tijdens het consult. Je hoeft niets op voorhand door te zenden.
Hoe verloopt een consult bij dr. Jutta ?
add
Elk intake gesprek duurt steeds minimaal een uur. Dr. Jutta luistert naar jouw verhaal, noteert en geeft naar het einde toe haar visie en advies of stappenplan. Tijdens het gesprek is het belangrijk dat je pen en papier bij de hand houdt zodat je alle raadgevingen en eventuele doorverwijzing naar geschikte hulpverleners voor opvolging, meteen kan noteren.
Hoeveel krijg ik terugbetaald ? Krijg ik een getuigschrift?
add
Indien je live komt voor een consult, ontvang je tevens een getuigschrift voor terugbetaling ziekenkas (ongeveer 18 euro).
Voor wie is dit holistisch consult bestemd?
add
Voor iedereen die wenst zijn of haar klachten/ problemen te laten bekijken, voorbij het klassiek medische kader. Dr. Jutta luistert en kijkt. Ze maakt  hierbij gebruik van jouw dossier, jouw voorgeschiedenis, jouw opvoeding,  familiebanden, jouw lichaamstaal en jouw mindset. Je ziel wordt ‘gelezen’  door haar klassieke en holistische geneeskundige visie, energetische methoden  en gelaatsdiagnose. Als je live komt, kan dr. Borms ook via de wetenschappelijke kinesiologie-methode, allerhande zaken uittesten zodat je weet wat goed voor je is en wat minder goed is of niet passend bv een medicament, een  voedingssupplement, een bepaalde situatie, een job, een persoon etc…
Voor wie is zo'n consult niet bestemd?
add
Als je aarzelt om in jezelf te investeren of verantwoordelijkheid te nemen voor je gezondheid en alleen vertrouwt op medicatie om symptomen te verlichten, en als je niet bereid bent om samen te werken met Dr. Jutta om de onderliggende  oorzaak van je vermoeidheid en chronische symptomen te achterhalen, dan zou  deze coaching mogelijk niet aan je verwachtingen voldoen. Het innerlijke werk  moet je zelf doen, maar wees gerust, je kunt nog steeds begeleiding krijgen  op dit gebied in de loop van de tijd.
Ik loop telkens tegen een zelfde antwoord aan bij mijn huisarts. Ze hebben "niets gevonden", en toch voel ik me niet begrepen, "niet goed in mijn vel". Ik heb nog zoveel vragen.
add
Dan  kan een consult bij dr. Borms uitkomst bieden. In die tijdsspanne wordt meteen naar de kern gegaan van je waarom-vraag en wordt een aandoening of klacht op een “andere“ holistisch wijze zodanig vertaald dat je inzicht krijgt en dat  je daarmee dan aan de slag kan gaan. Dit wordt stap per stap door Dr Jutta  uitgelegd over hoe je naar meer welzijn kan toewerken. Uiteindelijk wordt meer geluk, vrijheid en gezondheid beoogd.
Stuur ik al mijn documenten op voorhand door?
add
Neen, dit is niet nodig. Als je toch iets wil sturen, gelieve maximum 1 A-4 te  gebruiken. Er is voldoende tijd om alles samen door te nemen tijdens het gesprek. Tracht je te beperken tot de essentie. Dr. Borms tunet in op jouw  toestand op dat eigenste moment van het consult. Door de info te beperken, komen we sneller tot de essentie.